Doorgaan naar inhoud
Our co-sleeping journey shared with you

Onze co-sleepreis met jullie gedeeld

Als uw baby na de komst van uw baby meer dan een meter van u verwijderd is, kan het te ver aanvoelen. Vooral die eerste weken waarin ze zo klein zijn en volledig van jou afhankelijk zijn, zul je ze waarschijnlijk zo dichtbij mogelijk willen en nodig hebben.

Ben je benieuwd of samen slapen iets voor jou is? Als u snel online kijkt, vindt u alle onderzoeken, blogs en opiniestukken over samen slapen. De psychologische en ontwikkelingsvoordelen zijn talrijk, maar kunnen soms een beetje overweldigend zijn.

Omdat we zelf moeders zijn, allemaal met onze eigen ervaringen en ervaringen met samen slapen, willen we graag met jullie delen hoe het voor ons is gegaan en wat we aan al onze vrienden vertellen. Wratten en zo.


Olivia - Oprichter van Hola BB

Toen ik zwanger was van Bo werd er in NL niet echt over co-sleepers gesproken, de keuze aan co-sleepers was minimaal en de algemene mening van mijn collega's was dat baby's het beste in hun eigen kamer slapen, dus verplaats ze daar zo snel mogelijk als mogelijk.

Ik moet toegeven dat ik er niet veel onderzoek naar heb gedaan en er niet eens teveel over heb nagedacht. Ik kocht in eerste instantie een mozesmandje voor naast het bed en een ledikantje voor Bo's kamer waar hij na een paar maanden in kon gaan. Toen Bo arriveerde, was alles echter anders.

Door een bekkenblessure kon ik niet veel uit bed komen, en het feit dat Bo zijn mand vanaf de eerste poging zo'n hekel had, betekende dat we snel naar alternatieven moesten zoeken. De eerste nacht samen slapen is een van mijn favoriete vroege herinneringen aan Bo. Hij viel zachtjes in slaap terwijl ik de She & Him-kerstliedjes voor hem zong, zijn hoofd aaide en misschien uren naar hem bleef staren. We bestelden pizza en aten in bed naast onze snuffelende pasgeboren baby.

Vanaf dat moment werden de newbornnachten zoveel gemakkelijker. Bo was zo blij en tevreden om bij ons te zijn, om ons meteen te zien als hij wakker werd of om mij zijn buik weer in slaap te laten wrijven. Mijn vrienden hadden allemaal gekke verhalen over die pasgeboren weken en geen slaap, maar voor ons waren het enkele van de meest vredige en gezellige nachten die we met Bo hebben gehad... Gelukkig is dit geen bericht over de slaapregressie van 4 maanden :)

Dus toen ik Hola BB opzette, wist ik dat een van de eerste items die ik moest toevoegen de SnuzPod co-sleeper was. Eén ding dat ik tijdens deze reis naar het ouderschap heb geleerd, is dat 1) je nooit echt weet wat voor soort ouder je gaat worden en 2) je niet weet wat voor soort kind je zult krijgen. Voor mij staat flexibiliteit centraal, luister naar jezelf en je baby en pas je aan wat bij jou past. Daarom heb ik voor de SnuzPod gekozen, niet alleen vanwege het veilige slapen en de designprijzen, maar ook omdat je ermee kunt aanpassen, samen slapen of overstappen naar een gewoon wiegje, wiegen of niet.

De meeste ouders zullen je vertellen dat de sleutel tot gelukkige baby's herhaling is en een langzame overgang als je ze naar een nieuwe routine wilt overbrengen. Een van mijn favoriete dingen aan de SnuzPod is hoe je de mand kunt verwijderen en door het huis kunt bewegen, wat betekent dat wanneer je je baby uit de co-sleeper/wieg wilt halen, je de mand in het bedje kunt zetten voor een dutje en hem langzaam kunt pakken. gewend aan hun nieuwe slaapomgeving. Het is zo'n eenvoudig trucje dat briljant werkt! Het kan een andere zaak zijn om u aan het nieuwe slaapgedeelte te laten wennen, maar na een paar slapeloze nachten op de babyfoon te hebben gekeken, bent u er wel klaar mee.


Aricia - Gemeenschapsmanager

Hoe ik aan co-slapen dacht toen ik zwanger was weet ik eigenlijk niet meer. Ik weet wel dat het voor ons geen vraag was of we wel of niet samen moesten slapen. Het voelde goed om onze kleine baby zo dichtbij mogelijk te hebben. Omdat ik, na 9 maanden elke seconde bij mij te zijn geweest, zo dichtbij slapen voelde als het juiste compromis voor zowel de baby als mij.

Toen ons mannetje eenmaal geboren was, was mijn 'moeder-zelf' zo blij dat mijn 'zwangere-zelf' zo goed had ingeschat dat een co-sleeper zo perfect bij ons zou passen. Ik herinner me dat ik en mijn vriend minutenlang in bed lagen te staren naar onze pasgeboren zoon en probeerden te beseffen dat dit 'onze' baby was. Degene waar we de afgelopen 9 maanden over hadden gefantaseerd en zelfs sinds de dag dat we elkaar hebben ontmoet. Zelfs mijn moeder en schoonmoeder keken vol ontzag naar onze co-sleeper, teleurgesteld dat deze nachtkastjes in hun tijd nog niet bestonden.

Die eerste nachten waren magisch. Net als bij Olivia's pizzafeestje, hielden we op de avond dat Thorgal werd geboren een sushifeestje in ons bed. Mijn moeder, vader en zus waren ook aanwezig. We konden niet geloven dat we nu eindelijk de nieuwe toevoeging aan onze familie hadden ontmoet. En dit piepkleine wezentje lag daar bij ons, op slechts een armlengte afstand van mij. Uitrusten van zijn bizarre reis vanuit mijn veilige baarmoeder naar deze grote wijde wereld. Omdat de cosleeper dichtbij genoeg is om ons nog steeds te horen, ruiken, zien en nu zelfs voelen in zijn aanwezigheid.

Terwijl het hebben van Thorgal in zijn cosleeper niet alleen een veilig en gezellig gevoel gaf, zowel voor Thorgal als voor ons. Het bespaarde me ook duizend keer dat ik midden in de nacht moest opstaan ​​en mijn baby moest optillen om hem borstvoeding te geven, omdat we alles wat we nodig hadden allemaal in één bed hadden. En in plaats van meerdere keren per nacht naar zijn bed te lopen om te onderzoeken of hij nog ademde, kon ik nu gewoon controleren door naar hem toe te rollen, mijn arm uit te strekken om hem te voelen of zelfs door gewoon naar zijn ademhaling te luisteren omdat hij lag naast mij. Bovendien was de optie voor reflux-inclinatie een redder in nood voor onze kleine kotsende baby. En is een verademing voor snuifneuzen.

Mijn aanbevelingen aan mijn vrienden (en jou): ga die co-sleeper halen. Je kunt niet te dicht bij je baby zijn. En die eerste maanden krijg je nooit meer terug. Met een co-sleeper heb je de mogelijkheid om helemaal in het moment te zijn en een band op te bouwen, zelfs als je allemaal slaapt.

Lauranza - Klant

Tijdens de zwangerschap bestond er geen twijfel over samen slapen. Ik was er zeker van dat onze baby tenminste de eerste zes maanden aan onze zijde zou zijn. Ik heb zoveel onderzoek gedaan naar de verschillende beschikbare co-sleepers en heb voor de SnuzPod gekozen, zowel vanwege de functionaliteit als vanwege het uiterlijk. Als iets minstens zes maanden in onze slaapkamer zou blijven staan, wilde ik er echt blij mee zijn om het te zien.

Eve was een zomerbaby en een vrij typische pasgeborene, dus het feit dat ze de hele nacht aan mijn zijde stond, maakte het slapen zoveel gemakkelijker. Helaas, toen de winter samen met de dagelijkse sneeuwstormen en vriestemperaturen toesloeg, maakten de enorme ramen in ons appartement in Amsterdam onze slaapkamer veel te koud voor Eve om in te slapen. Dus ritsten we de zijkant dicht en verplaatsten haar naar de gang net buiten onze kamer. De eerste nacht sliep ze langer dan ooit tevoren en werd ze wakker met minder nachtvoedingen. Ik was een beetje verdrietig omdat ik haar dichtbij wilde houden, maar het werd al snel duidelijk dat ze klaar was om alleen te slapen (en zonder dat mijn vriend haar de hele nacht wakker maakte).

We besloten de SnuzPod als wiegje te houden en haar naar haar eigen kamer te verhuizen, waar ze heel gelukkig bleef tot ze 9 maanden oud was! Hoewel we verwachtten dat ze pas zes maanden zou passen, omdat ze niet rolde en nog steeds veel ruimte had, leek het niet nodig om haar eerder te verplaatsen.

Vlak voordat ze in een ledikantje ging wonen, namen we de SnuzPod zelfs mee op kampeertrip. We hebben de bovenste wieg eraf gehaald en een bedje voor haar gemaakt tegenover de voorstoelen van onze VW-camper. Hoewel we in een busje in het wild zaten, had ze nog steeds haar bed en hebben we allemaal heerlijk geslapen.

Eve slaapt nu zo goed, is tevreden met haar eigen kamer en heeft er alle vertrouwen in. Ik geloof dat haar super dichtbij houden, maar de mogelijkheid hebben om haar te verplaatsen wanneer de tijd rijp was, heeft geholpen om van haar de gelukkige slaper te maken die ze nu is.

Als je dit artikel helemaal hebt gelezen, weet je nu dat we grote fans zijn van samen slapen. Zeker met een co-sleeper, waarmee je veilig, gemakkelijk en flexibel kunt (mee)slapen met een pasgeboren baby.

Kun je niet wachten om aan je eigen cosleeping-avontuur te beginnen? Hier vind je meer informatie over onze favoriete wieg en co-sleeper in één: de SnuzPod4.


Voordelen:

  • Past op bijna alle bedden, inclusief boxsprings
  • Veiligheid getest volgens de nieuwe Bedside Crib Standard
  • Verhoogde luchtstroom om de temperatuur te helpen reguleren
  • Zachte Reflux-hellingoptie
  • Til de wieg eraf voor gebruik in huis

Wil je de SnuzPod4 liever in het echt ervaren? Wij heten u van harte welkom in onze Flagship store in Badhoevedorp ( Routebeschrijving ). Daar kun je onze favoriete co-sleeper voelen, ervaren en zelfs ruiken. U kunt ons alles vragen wat u wilt weten over de SnuzPod4, wij helpen u graag verder. Zie je daar!
Vorig artikel Achter het merk - Zomergrijs behang
Volgend artikel Moederdagblog: Dit zijn onze mama-favorieten en hoe het moederschap ons heeft veranderd